You ain’t seen nothing yet…

BLANKENBERGE – Stipt 17u was ie daar. Wat had je gedacht? Tien dagen lang hield Mario zich keurig aan zijn tijdsschema als een volleerde atleet. De meute medestappers die zich aan het einde in de buurt van Blankenberge aandiende hielden hem niet tegen. Bij aankomst aan Floreal Club was er een mooie erehaag gevormd van een 100-tal toeschouwers die over het hele Vlaamse land waren toegestroomd. Floreal Club regelde in allerijl een fikse uitbreiding van de geplande kleine receptie.

Opnieuw bleef Mario de rust zelve toen hij de microfoon ter hand nam voor een dankwoordje. Hij vertelde de avond ervoor dat hij niets op papier zou zetten, het komt uit het hart. De sprekers die volgden hadden keurig een speech op papier gezet. Op zo’n moment is het handig om even iets op een papiertje te hebben, want ook Mario was even overdonderd. De dankwoorden die volgden kwamen vanwege de Schepen van o.a. mobiliteit en toerisme van Blankenberge. De stad was bijzonder vereerd om het Side to Side project te mogen verwelkomen in hun badstad. Hij sloot af met de aankondiging dat Side to Side een financiële bijdrage mag verwachten van de stad. De toespraken die dan volgden kwamen uit het familienest. Moeder en vader Sel brachten op gepaste en emotionele wijze ode aan wat hun zoon gepresteerd en teweeggebracht had. “Hier zal de vereniging nog jaren op kunnen verder teren,” waren Maria’s woorden.

Op pakkende wijze nam ook vader het laatste woord. Zijn stem stokte meermaals. Een fiere papa, die zich kwetsbaar opstelde naar een volle zaal.

Mario nam nog even de microfoon en wist met een kwinkslag de feeststemming in te zetten. Het leek zelfs even of hij de terechte en verdiende woorden van lof relativeerde. Fysiek stond daar geen uitgeputte atleet. Ook al sprak mama Mario in termen van het strafste dat haar zoon met zijne zotte kop was gestart, toch lijkt het wel of we nog lang niet alles gezien hebben van Mario. Fris en monter zal hij allicht niet meer geweest zijn, maar het is toch duidelijk dat hij uit het Side to Side zoveel energie en inspiratie gehaald heeft. Deze Mario heeft nog wat in zijn mars. Hoor wat ik u zeg! Maar nu eerst rust!

Eén antwoord op “You ain’t seen nothing yet…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.