De ontmoeting van mijn leven

Vanavond had ik mijn laatste officiële avondmaal tijdens mijn tocht. Mijn gastvrouw Tinneke bereidde een heerlijke grillavond voor met een heerlijk stukje vlees. Ik ben trouwens tijdens mijn hele reis door Vlaanderen culinair in de watten gelegd.

De tocht vandaag ging trouwens richting Oedelem en ik had opnieuw enthousiaste medestappers bij me. Ik ben 10 dagen lang geen meter alleen geweest op de Vlaamse fietspaden. Dat had ik nooit durven denken toen we het project lanceerden in januari.

In januari zaten we trouwens met heel wat vragen, en eerlijk gezegd misschien ook niet zo’n torenhoge ambitie. Mijn eerste notities bij ons startpagina spreken boekdelen (zie foto). Maar vandaag durf ik gerust al stellen dat we ver over de top zijn gegaan. Op alle vlakken trouwens. De medestappers en de overnachtingen waren op geen tijd ingevuld door jullie. Elke dag kreeg ik een journalist op bezoek die benieuwd was naar ons verhaal. En ook de weddenschap rond het sponsorbedrag heb ik kansloos verloren met Kris. Ik ben hem alvast twee tickets voor een voetbalavond schuldig. Het eindbedrag voor het Side to Side project is nog niet volledig bekend, maar we gaan vlot over een rond bedrag komen.

Wat mij het meest is bijgebleven is wat ik al meermaals heb verteld in mijn dagboek. En dat zijn de ontmoetingen met jullie. Ik heb de laatste 10 dagen minder dan ooit mijn mobieltje in de hand gehad, ook al omdat ik mijn handen broodnodig had om 300 km te kunnen rijden van oost naar west. Maar zeker en vooral ook omdat de echte ontmoetingen met mensen mij zoveel waard gebleken zijn. Ik herinner me nu plots ook nog een mooie ontmoeting van vandaag, waar ik aan mijn medestapper “de ontmoeting van mijn leven” mocht navertellen. Toen Nathalie in haar 3de jaar verpleegkunde aan haar eindwerk moest beginnen, heb ik mijn kans gegrepen. “Ik zal u daar wel mee helpen”. En van het één kwam het ander. Het was de mooiste ontmoeting van mijn leven. “Het eindwerk is uw levenswerk geworden,” merkte Sigrid op. Ik denk dat dit Side to Side project van een andere orde is, maar het gaat evengoed nazinderen. Bedankt allemaal en tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.