Stevoort: verbonden, solidair en vreugdevol !

Vorige week kreeg ik van Kris het bericht dat de geplande finale van etappe 2 richting Stevoort best gewijzigd zou worden. Als dringende reden werd de rolstoel onvriendelijkheid van de lokale wegen aangehaald. Na wat tegenpruttelen wist hij mij alsnog te overtuigen om vanaf het station van Hasselt de bewegwijzering in handen te leggen van zijn oudste zus Greet. Bij het binnenrijden van Stevoort bleek de nieuwe route een handige list van Kris. Het waren niet hobbelige wegen, maar wel degelijk een stiekem geplande warme ontvangst die hij op poten had gezet voor mijn komst.

Stevoort staat bekend om zijn jaarlijkse pinksterfeesten, en is ingedeeld in 4 kleurenwijken. Davy, de voorzitter van Rood, en een goede vriend van Kris, had de inwoners van Stevoort gemobiliseerd om de Stevoortse vlag uit te hangen voor deze dag. Op mijn ‘nieuw’ traject stonden de inwoners in hun voortuin om me met handgeklap en succeswensen richting de finish te blazen. Alsof dit nog niet genoeg in me losmaakte, stonden er bij Kris thuis een dertigtal mensen me op te wachten in een erehaag. Ik reed letterlijk over een rode loper de oprit op. Deze hartelijke bende werd uitgenodigd in de tuin rond de vuurkorf waar het glas werd geheven op de vriendschap, de gezondheid en op Merel, die jammer genoeg vanuit haar ziekenhuisbed slechts even digitaal aanwezig kon zijn.

Deze bijzondere bijeenkomst werd afgesloten door een speech van Davy. Hij kondigde dan als slot op de vuurpijl nog aan dat hij met een paar andere Stevoortenaren een wafel- en truffelverkoop op poten heeft gezet die op het einde van Side to Side afloopt. De opbrengst ervan gaat integraal naar het project Side to Side.

Zoals mijn broer Tino, die vandaag gans de dag mee op pad ging, eerder op de dag verwoordde in zijn facebookbericht: “Voel je je slecht over deze wereld, spendeer een dag met Limburgers.”

Beste team Rood, Geel, Blauw en Groen, beste vriend Kris, bedankt voor deze schitterende dag!

Morgen draag ik op mijn pad naar Kortenaken met weemoed en verbondenheid naar deze avond in Stevoort het door hen geschonken T-shirt van Stevoort.

Mario

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.